Hjem/Teknikker

Teknikker

Glass er et fantastisk materiale med fantastiske muligheter. På disse sidene finner du informasjon om ulike teknikker. Du finner basiskunnskap, fremgangsmåter, forslag til prosjekter og mye, mye mer. Les, lær og bli inspirert.
Antall teknikker er for øyeblikket noe begrenset, men vi har mye stoff som snart er klart for publisering. Her vil det dukke opp informasjon om bl.a. Metal Clay, Tiffany og Blyglass, Sandblåsing, Emaljering, Glassperler, Epoxy Art og mye mer. Følg med...
Ceramic fusion sommerfugl

Ceramic fusion

Ceramic fusion gjør det mulig å kombinere glassfusing med keramikk. Fyll åpningene i figurene med frit og/eller glassbiter og brenn etter følgende program:

Ingress

Fusing og ovnsformet glass

Fusing og ovnsformet glass er fellesbenevnelser for glass som har blitt sammensmeltet, manipulert, dekorert og formet i en ovn ved bruk av høy varme. Fagområdet er stort og omfatter en rekke ulike teknikker.
ingress

Casting - støpeteknikker for glass

Casting benyttes som fellesbenevnelse for ulike støpeteknikker der hensikten er å lage tredimensjonale figurer, gjenstander o.a. som ikke går inn under fusingbenevnelsen. Felles for alle støpeteknikkene er at glasset smeltes sammen i en form som enten er prefabrikert eller som utøveren har laget selv. Her er det mange muligheter.
gult Orkidesmykke

Epoxy Art

Epoxy er et spennede materiale med mange bruksområder som du finner i alt fra lim og ulike malinger og lakker til glassfiber, karbonfiber, betong og andre støpematerialer. For kreative sjeler er spesielt epoxy beregnet på støping og overflatebehandling interessant og på disse sidene vil vi forsøke å gi en nærmere innføring i noen av bruksområdene.