Hjem

Tips og råd for skjæring av sirkler

Hvordan bruke rundskjærer for små sirkler

Skjæring av sirkler er noe mange kvier seg for, men det er ikke så vanskelig som man ofte tror. Det viktigste er at du har godt og riktig ustyr. GlassForum har spesialskjærere både for små og store sirkler.

 

Standard sirkelskjærere

Silberschnitt standard rundskjærere er noen av de mest anvendelige sirkelskjærerene på markedet og finnes i mange størrelser som kan skjære sirkler fra Ø9 cm og til sirkler på godt over Ø100 cm. Skal du kjøpe deg en ny sirkelskjærer så vil vi derimot anbefale at du ikke velger for stor skjærer da de krever større plass å arbeide på jo større sirkler de kan skjære. Em skjærer for inntil Ø60 cm vil være tilstrekkelig for de fleste.
Silberschnitt sirkelskjærere leveres med skjærehode i to ulike kvaliteter. Den mest brukt er skjæreren med stålhode. Den har en vridbar rosett med hele 6 skjærehoder, og når et begynner å fuske så er det bare å vri over til neste hode. Rosetten er rimelige i innkjøp så det lønner seg ikke å vente for lenge med å bytte. Du får også sirkelskjærere med hardmetall skjærehode. Disse varer mye lengre, men er også dyrere i innkjøp.

 

Små sirkler

Silberschnitt har også en rekke spesialskjærere for skjæring av sirkler. Vi vil speielt trekke frem denne:

For å se vårt utvalg av glasskjærere, klikk her. For andre nyttige skjæreverktøy, klikk her.