Folie8

Samle folie

Folie fins å få kjøpt i mange farger i velassorterte hobbyforetninger, men du kan også bruke folie som har vært brukt til emballasje. F. eks. er det en del kjeks og godterier som er pakket inn i glansfull, forlokkende folie. Disse foliene kan fint brukes hvis de ikke er av typen som slipper fargen veldig lett.

 

Folie-2

Legg folien i innfatningen

Ta frem en lekker innfatning, knøvle folien og klipp den til slik at den passer fint i innfatningen. Legg folien opp i innfatningen og press den så flat som du får til.

 

Folie-3

Forsegle med lim

Bruk en pensel og en lim som blir klar når den tørker, f. eks Weldbond-lim. Dytt på rikt med lim over folien slik at den holder seg flatest mulig. La limet tørke før du arbeider videre.

 

Folie-5[1]

Blande ut epoxy

Da er det tid for å blande ut en passe dose epoxy. Bland riktig godt, men med rolige bevegelser slik at det ikke kapsles luft inn i epoxyen. Tøm gjerne epoxyen over i et nytt beger og fortsett blandingen. Epoxyen ute ved kanten av det første blandebegeret vil alltid bli dårligere blandet og den ønsker vi ikke å ha med videre i prosjektet. Det kan i verste fall hindre at epoxyen herder.

Legg innfatningen vannrett og fyll på epoxy. Arbeid rolig og bruk gjerne en tannpirker mot slutten til å legge på en og en dråpe med epoxy. Finest blir det hvis du greier å fylle på så mye epoxy at den hvelver seg. Men pass på så du ikke tar en dråpe for mye, da renner epoxyen ut over kanten. Oppdager du luftbobler i epoxyen må du prøve å dra dem opp til overflaten med ei tynn, spiss nål. La smykket herde over natta.

 

Folie-6
Prosjektet er laget av Carmi Cimicata.