Hjem/Teknikker/Epoxy Art
gult Orkidesmykke

Epoxy Art

Epoxy er et spennede materiale med mange bruksområder som du finner i alt fra lim og ulike malinger og lakker til glassfiber, karbonfiber, betong og andre støpematerialer. For kreative sjeler er spesielt epoxy beregnet på støping og overflatebehandling interessant og på disse sidene vil vi forsøke å gi en nærmere innføring i noen av bruksområdene.
Epoksid

Hva er epoxy

Epoxy eller epoksy som det egentlig heter på norsk angir tilstedeværelsen av en epoksygruppe (epoksid) i et molekyl og er en organisk-kjemisk forbindelse, som inneholder en reaktiv gruppe som består av en treleddet ring med to karbonatomer og et oksygenatom. Denne ringen som har formelbildet kalles også ofte en epoksygruppe og har det systematiske navnet oksiran. Kjente epoksider er etylenoksid og epiklorhydrin. Epoksider brukes mye i organisk syntese, bl.a. innen petrokjemien og danner grunnlaget for fremstilling av forskjellige syntetiske harpikser.
Casting Craft Idea Book Image

Casting Craft Idea Book

Epoxy har utrolig mange bruksområder. I dette heftet kan du se noen eksempler på hva som kan gjøres.
EasyCast Knobs Image

Knotter og håndtak i epoxy

Epoxy kan også brukes til å lage spennede knotter og håndtak til kjøkkeninnredningen, badet eller garderobeskapet. Med Med blekk, pigmenter og ulike designelementer er det nesten ingen begrensninger på hva du kan gjøre. Se bar dette heftet.
Image Easy Cast Resin Jewelry

Støping av smykkesteiner

Epoxy egner seg ypperlig for støping av smykkesteiner. Ved å blande inn blekk og pigmenter kan man lage svært naturtro etterligninger av ulike edle stener. Klikk på bildet for å se hvordan det gjøres.

Smykker av epoxy - Minnesmykker

Minnesmykker lages av epoxy. De er enkle å lage og vi kan nesten garantere et profesjonelt resultat uten bruk av spesielle verktøy.
Downton

Fremgangsmåter og prosjekter for Epoxy Art

Her finner du ulike prosjektbeskrivelser og fremgangsmåter relatert til Epoxy Art.